Blog

Senior óra növeli az idősödő családtagok biztonságát!

2020.08.17 12:13
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
Senior óra növeli az idősödő családtagok biztonságát!

Hogyan védjük meg a szeretett idősödő személyeket az eltűnéstől, vagy attól, hogy ha balesetet szenvednének/rosszul lennének, ne történjen meg az, hogy ezt ne tudják jelezni az irányunkba?

A demencia az öregkor egyik leggyakoribb betegsége. Az ilyen tünetekkel élő személyek gyakrabban vesznek el. Hogyan előzhetjük ezt meg?

* Empátiával: méltóságosan beszéljünk velük, hallgassuk meg őket és mindig szemből közelítsünk feléjük, nehogy megijedjenek.

Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetükre is:
* Biztosítsunk nagy teret a bolyongáshoz, de csendes nyugodt közegben.

* Ne legyenek mindig a szobájukban, fontos a séta, a friss levegő.

* Csak nyugtató hatású zenék, filmek és fények érjék őket. Éjjel indirekt legyen a megvilágítás.

* Legyenek kihelyezve tájékoztató jelek számukra, feliratok, képek az ajtókra, a folyosókra és az ágyuk fölé, de az ágyat és szobájukat ne változtassuk meg.

Nagyon fontos a balesetmegelőzés is, amiről itt olvashatsz bővebben.

 

Senior óra segítségével fokozhatjuk a védelmet, mint egy egészségügyi vészhívóval/szolgáltatással.

 

Hogy a hozzátartózok mindig nyugodtak lehessenek, az eszköz nyomon követi a szeretett személyt, jelez, ha a megadott területen kívülre merészkedne és akár vészjelzés is leadható vele, ha a személy eltévedt és nem tudja, hogy hová keveredett.

Átérezzük, hogy súlyosabb esetekben sajnos akár 10-20 percre sem tudjuk magára hagyni nyugodt szívvel a szeretett személyt.

 

A senior óra akkor is segít, ha...

 

A senior nyomkövető véletlen belesetek vagy váratlan rosszullétek esetén is életmentő lehet, ugyanis a rajta található SOS gomb megnyomásával a szeretett személy azonnal vészjelzést tud leadni az irányunkba.

 

Mit tehetünk, ha baleset ér vagy hirtelen rosszul leszünk?

  • Égési sérülés esetén: szeretteink értesítése és orvos felkeresése, addig is kb. 30 percig vizes borogatás. Sürgős esetben azonnal mentő hívása!
  • Áramütéskor azonnali áramtalanítás és elsősegély ellátás szükséges. Ha előbbire nincs lehetőség, próbáljuk pl. fával vagy papírral eltávolítani az áramforrást a testünkről. Természetesen, ezzel párhuzamosan azonnal értesíteni kell a mentőket, majd szeretteinket. Ha nincs légzés, újraélesztés is szükséges lehet, ezért árammal ellátott területek mellett mindig nagyon elővigyázatosan dolgozzunk, és sose egyedül.
  • Törések/sérülések esetén értesítsük szeretteinket, majd forduljuk orvoshoz. Koponyasérülések vagy nagyobb sérülések esetén azonnal mentőt kell hívni!
  • Gyógyszermérgezés: stabil oldalfekvésben kell elhelyezkedni, felhúzott lábakkal. Azonnal értesíteni kell a mentőket!
  • Ha nem tudjuk a konkrét okát, hogy miért lettünk rosszul, akkor ha tudott betegségünk van és/vagy gyógyszert szedünk, ellenőrizzük, hogy bevettük a napi gyógyszereket, vagy mire utalhat a tünetünk. Ezzel párhuzamosan értesítsük szeretteinket és azonnal forduljunk orvoshoz. Légszomj, homályos látás/hirtelen látásvesztés, kettős látás, vállba nyilalló fájdalom, mellkasi nyomás és szorítás, szabálytalan szívverés, féloldali végtaggyengeség/bénulás, mellkasból induló torokfájdalom, szokatlan erős vérzés vagy magas vércukorszint, vérnyomás esetén azonnal mentőt hívjunk!

A Trackimoval csak egy gombnyomás, hogy értesítsük szeretteinket, ha baj történne!

 

Tehát a senior óra ajánlott lehet, ha:

  • Demencia jelét tapasztaljuk.
  • Valamilyen fizikális betegség áll fenn, ami miatt hirtelen sürgős segítségre lehet szükség.
  • Általánosságban, ha félünk, hogy baleset vagy hirtelen rosszullét történhet egy szeretett személlyel, és szeretnénk, ha azonnal tudnánk erről, hogy időben segíthessünk.

 

További információért keress bennünket:

info@trackimo.hu 

06-1-408-8949 ☎

Webáruház készítés
simplepay_hu