Blog

Kutya nyomkövetővel növelhetjük a kutya biztonságát!

2020.08.17 12:42
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
Kutya nyomkövetővel növelhetjük a kutya biztonságát!

Hogyan előzhetjük meg, hogy ne szökjön el a kutyusunk? Sétáltatás közben is nagyon hasznos lehet a Trackimo a kiszámíthatatlan helyzetekre, hogy ne történjen nagyobb baj. Tudd meg, hogy hogyan!

Az ok, amiért házi kedvencünk arra vetemedik, hogy kiszökjön többféle indíttatásból történhet, melyek legtöbbször a következők lehetnek: unalom, párkeresés, felfedezési ösztön, hozzáférkőzési vágy valamihez, félelem a vihartól/zajoktól.

Kutya nyomkövetővel az eltűnések megelőzhetőek

 

Ha a szeretett eb nem kifejezetten szökős típus, akkor egy biztonságos udvar, egy szokványos kerítés már elegendő ahhoz, hogy a portán belül tartsuk őt. Ha kutyust szeretnénk, mindig legyen jó állapotú kerítésünk!

De mi van akkor, ha ezek a feltételek adottak, sőt, szeretjük őt és féltjük, mégis mindig alkalmat talál arra, hogy szökjön? Ilyen esetekben a biztonságos udvar, jó állapotú kerítés, a szeretet nem elegendő.

 

Néhány tipp, melyeket megpróbálhatunk, hogy megtaláljuk a számunkra és kedvencünk számára megfelelő megoldást:

⚬ Betonozzuk alá, erősítsük még jobban meg a kerítést.

⚬ Egészen kiskorától neveljük a kutyust, tájékozódjunk ennek mikéntjéről, hiteles forrásokból. Ha teljesen biztosra akarunk menni, kérjük szakember segítségét (kutyakiképzőkutyapszichológus)! Ha fóbiáról van szó, sok türelemmel és gyakorlással megszüntethető ez a szökős állapot.

⚬ Találjunk a kutyusnak elfoglaltságot, hogy ne unatkozzon! Mozgassuk sokat (akár hosszabb sétákkal), vegyünk neki olyan játékot, ami leköti a figyelmét.

⚬ Ha hosszabb időre hagyjuk egyedül és ilyenkor gyakoriak a szökések, akkor sem ajánlott kis helyre bezárni őt, de ha mégis erre kényszerülünk, válasszunk nagy helyet/kennelt és legyen előtte friss, tiszta víz, olyan tárgyak, melyek lefoglalják.

⚬ Tartsuk a kutyát a lakásban (ha tehetjük), főleg, ha kistestű ebről van szó.

⚬ Ha úgy látjuk, hogy a párkeresési ösztön vezérli kedvencünket, ivartalanítsuk! Bár ez önmagában nem megoldás, de visszavehet a vérmérsékletből.

⚬ Használjunk kutya nyomkövetőt, eb-őrző rendszereket, kutyakiképző nyakörvet vagy láthatatlan kerítést.

Miért lehet hasznos egy kutya nyomkövető használata?

 

A Trackimo láthatatlan kerítés funkciója azonnal riaszt, ha a kutyus a kerítésen kívülre kerülne és mivel látjuk az útvonalát, így hamar meg is csíphetjük őt. Ha munkában vagyunk és több órára magára kell hagynunk a szeretett ebet, akkor sem kell lerágnunk a körmünket aggodalmunkban! A Trackimoval láthatjuk a kutyus aznapi mozgását, így tudhatjuk, hogy minden rendben van vele, a kerítésen belül van mozgásban.

Nagyon jó megoldás akkor is, ha hosszú sétákkal akarjuk a kutyust lefárasztani, hiszen az eszköz ekkor is végig védelmet nyújt az út során. Ha sokat sétáltatjuk a kutyusunkat, akkor a biztonság növelése érdekében ráhelyezhető nyomkövető, így pl. ha minket beleset érne vagy megtámadnának, akkor a kutya könnyen nyomon követhető (sajnos 2020-ban már több olyan eset történt, hogy vétlen volt a gazda a kutya eltűnése miatt, hiszen őt is megtámadták, ezért a kutya ijedtében meglógott; vagy balesetet szenvedtek, a gazdit kórházba kellett szállítani, a kutyus ijedtében elszaladt, ezért keresni kellett). 

Ha olyan helyen történne velünk valami kiszámíthatatlan, ahol nem tudunk segítséget kérni másoktól, akkor családtagjainknak riasztást is le tudunk adni az eszköz vészjelzőjén keresztül, így számunkra is hasznos biztonsági funkciót lát el a Trackimo.

Trackimo kutya nyomkövetővel nincs több nyom nélkül eltűnő kutyus!

További információért keress bennünket:

info@trackimo.hu 

06-1-408-8949 ☎

Webáruház készítés
simplepay_hu