Blog

Gyermek nyomkövetővel zökkenőmente lehet az iskolakezdés!

2020.08.17 11:24
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
Gyermek nyomkövetővel zökkenőmente lehet az iskolakezdés!

Az első iskolai napok jelentősen megkönnyíthetőek mind a gyermek és szülő számára is, ha pár dolgot betartunk. 

Lassan újra ISKOLAKEZDÉS és már most aggódsz azon, hogy előfordulhat, hogy EGYEDÜL KELL ELENGEDNED A GYEREKET AZ ISKOLÁBA? Vagy csak szeretnéd őt még inkább BIZTONSÁGBAN TUDNI? 

Néhány tanács, hogy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és biztonságosabb legyen az iskolakezdés:

 • Ne engedjük kihagyni a reggeli! Ezt mindig közösen végezze a gyermek az egész családdal. A testi és pszichés egyensúly érdekében fontos, hogy legalább naponta egyszer a gyermek közös családi étkezésen vegyen részt (természetesen ha ezt reggel nem tudjuk megoldani, időzíthetjük az eseményt a vacsora idejére is). Az egész napi étkezésnek az 1/3-át a reggelinek kellene kitennie. Különösen, hogy egy új kutatás eredményei (mely a közelmúltban jelent meg a Healthline-on) megerősítették azt a közhiedelmet, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, így ennek kell a leglaktatóbbnak lennie, hogy csökkentsük az elhízás és betegségek kialakulásának kockázatát.
 • Egészséges ételeket készítsünk össze, mindig a kornak megfelelő mennyiségben. Csomagoljunk kreatívan, hogy vonzóbbá tegyük az ételt.
 • Tanácsos általános kivizsgálást végezni az iskolakezdés előtt, különös tekintettel a gyermek vérnyomását, szemét, fogai állapotát, gerincét ellenőrizzük. Utóbbi nagyon fontos az iskolai testnevelési órák szempontjából is.
 • Kísérjük el a gyermeket az iskolába, legalább az első évben, ha tehetjük! Eközben fontos, hogy a közlekedési szabályokat megfelelően megtanítsuk nekik, és hogy minden negatív szituációnál a helyes reagálásra rávezessük őket. Szoktassuk őket a közlekedési eszközökhöz, a jegyvásárláshoz, a szabályokhoz. Biciklivel lehetőleg ne engedjük a gyereket iskolába, maximum, ha már nagyon nagy rutinnal rendelkezik a közeledésben.
 • Mindig ergonomikus szempontból válasszunk táskát a gyereknek, az egészsége legyen az első! Emellett ne feledkezzünk el arról sem, hogy olyat válasszunk, mely tetszik neki és szívesen hordja. Csak a legfontosabb dolgokat pakoljuk be (a gyermek a testének 10%-át cipelheti), de a tisztasági eszközökről ne feledkezzünk meg!
 • Készítsünk listát, hogy miket kell beszerezni az iskolakezdéshez, nehogy valami fontos lemaradjon!
  Ellenőrizzük, hogy a már meglévő, de tavalyi tanszerek megfelelő állapotban vannak-e, nehogy utólag érjen meglepetés!
 • Mindig saját borítóval lássuk el a gyerekek eszközeit, hogy ne cserélődjenek össze máséval, nehezebben lehessen elveszíteni őket.

A gyermek nyomkövető segítség, ha mégis egyedül kell elengednünk a gyermeket iskolába vagy féljük őt, akkor hasznos lehet beszerezni egy Trackimo eszközt/gyermek nyomkövető-vészjelzőt. 

 

Augusztusban a gyerekek még kiélvezik az utolsó napokat játékkal, a barátokkal és utazással az év kezdete előtt, mielőtt megérkezik szeptember.

A szülőknek ez az időszak, amikor beíratják a gyermeküket iskolába és/vagy a szükséges tanszereket beszerzik, miközben azon tűnődnek, hogy vajon eléggé felkészültek-e.

 

Sokan azon izgulnak (felmérések szerint 10-ből átlagosan 6 szülő), hogy a gyermek hozzá tud-e szokni a korai keléshez a nyári lazább éjszakai fennlétek után. A Herbalife Nutrition megbízásából, az OnePoll által elvégzett felmérés kimutatta azt is, hogy a szülők 41%-a aggódik a gyermek biztonsága miatt, így ez a kérdés az első 5 ponton belül helyezkedik el.

 

Ezekről ne feledkezzünk meg, hogy elkerüljük az idegeskedést:

 • Tanszerek vásárlása: Habár minden évben visszatérő tételekkel is találkozunk a listánkon, az évfolyamok változásával lesznek újabb beszerezendő eszközök is. Az alsó tagozatban fontos pl. ceruza, toll. tolltartó, ragasztó, vonalzó, radír, olló, füzetek, mappák, tisztasági csomag, vízfesték és fülhallgató. Utóbbi az elmúlt években a digitális tananyagok elterjedésével egyre inkább megjelent. Később szükségessé válik pl. számológép, körző is.
 • Gyermekbiztonság: A technológiai fejlődés következtében a szülők egyre gyakrabban kezdenek el használni különböző megoldásokat a gyermek biztonságának növelése érdekében. Különösen, ha a gyermek egyedül jár iskolába. A Royal Children felmérései szerint, külföldön már 5-ből minimum 1 család monitorozza a gyermekét valamilyen nyomkövető készülékkel. Több szülő azzal magyarázta ennek a fontosságát, hogy a Trackimo egy hasznos gyermek nyomkövető eszköz, mely több funkcióval is rendelkezik, így mindig láthatják, hogy hol van a gyermek: elindult-e már haza az iskolából, hazaért-e, így a távolból is nyugodtak tudnak maradni.

A Trackimo gyermek NYOMKÖVETŐVEL/OKOSÓRÁVAL mindig láthatod, hogy merre tartózkodik a gyermek.

 

Ha letér a szokásos útvonalról, riasztást is beállíthatsz, hogy jelezze ezt Neked a készülék. Sőt, vészjelzést lehet küldeni az irányodba a rajta található SOS gomb segítségével, így ha vészhelyzet lépne fel, azonnal a gyerek segítségére tudsz sietni.

 

 

Kérj további információt a lenti elérhetőségeinken:

info@trackimo.hu,

06-1-408-8949, ahol további információkat/visszahívást is kérhetsz.

 

Szakértőink minden olyan hasznos információt elmondanak, melyből el tudod dönteni, hogy számodra is szükséges-e/megfelelő lehet-e a készülék. 

Kellemes és zökkenőmentes iskolakezdést kívánunk minden diáknak és szülőnek!

Webáruház készítés
simplepay_hu