Blog

A GPS tracker mindennapunk része. A biztonságot így növeli!

2020.09.03 10:59
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
A GPS tracker mindennapunk része. A biztonságot így növeli!

A globális helymeghatározó rendszer (GPS) alapjait eredetileg USA fejlesztette ki, hogy segítse a katonai műveleteket. A GPS az évtizedek során olyan szintre fejlődött, hogy az életünk szinte minden területén nélkülözhetetlen a használata, különösen ha szeretteink, értékeink biztonságát szeretnénk növelni.

Mi a GPS tracker?

A GPS mai funkcióinak története a Sputnikkal kezdődött 1957-ben. A szovjet tudósok ekkor indították az első műholdat az űrbe. Az MIT tudósai felfedezték, hogy az orosz műholdból származó rádiójelek frekvenciája a Sputnik helye alapján változik. A Doppler-effektus néven is ismert esemény adta a tudósoknak azt az ötletet, hogy a pályán lévő műholdak helye a földről nyomon követhető, a rádiójelek frekvenciájának változásával. Ezután kezdtek el dolgozni egy új műholdas rendszeren, amely lehetővé tette az amerikai hadsereg számára, hogy ezek segítségével nyomon kövesse a földön lévő stratégiai helyeket és célpontokat… A GPS rendszer három részből áll: műholdakból, földi állomásokból és vevőkből. Egy mai, lakossági használatra szánt GPS tracker számos funkciót elláthat.

 • Helymeghatározó mivoltának köszönhetően a GPS tracker alkalmas nyomkövetésre (személyi: gyermek, felnőtt; házi állat: kutya, macska; jármű: autó, motorkerékpár, bicikli, drón; egyéb értékek: konténerek, bőröndök, tárgyak).
 • A Trackimón ezen felül beállítható terület elhagyási riasztás, így figyelmeztetést kapunk, ha pl. a kutyusunk a kerítésen kívülre szökne, ha az autónkat a tudtunk nélkül elmozdítanák a hagyott helyéről.
 • A készülék vagy nyomkövető óra SOS gomb segítségével olyan biztonsági funkciót is ellát, ami a személyi védelmet segíti, ha pl. gyermekünket ellopnák, vagy a szeretett szüleink rosszul lennének, akkor csak egy gombnyomással tudnak riasztani bennünket.
 • A készülékkel a vezetési stílus is monitorozható, mely különösen fiatal, kezdő vezetőknél akár életet is menthet, hiszem a gyorshajtás felelős a balesetek megközelítőlegesen 50%-áért (KSH adatai alapján). Kérjen a nyomkövető készülékről vagy óráról bővebb tájékoztatást: info@trackimo.hu.

 

Hogyan működik a GPS tracker?

A GPS egy olyan rendszer, amelynél ma már több, mint 30 navigációs műhold keringése segíti a működést (a Föld körül). Ezek folyamatosan jeleket küldenek. A GPS-vevő figyeli ezeket a jeleket. Amint a vevő kiszámítja a távolságokat négy vagy több GPS-műholdtól származó adatokból, kitalálja, hogy hol van az eszköz vagy merre tart. A földi állomások radarral győződnek meg arról, hogy valóban ott vannak-e ezek az eszközök, ahol.

A GPS nyomkövető eszközök ugyanezen az elven működnek, de ahelyett, hogy információkat jelenítenének meg a készüléken, a benne lévő mikroprocesszor kiszámítja a tartózkodási helyet, és a világszerte működő mobilhálózaton keresztül továbbítja a lezárt adatokat, az interneten keresztül egy szerverre. Ez a kiszolgáló olyan platformot üzemeltet, amelyen a végfelhasználók hozzáférhetnek és megtekinthetik az eszköz jelenlegi és korábbi útvonalait, sebességét és figyelmeztetéseit. Ezeket az adatokat ezután az interneten keresztül kiszolgálják, és egy végfelhasználói eszközön megjelennek egy asztali webes felületen, vagy egy okostelefonon iPhone vagy Android alkalmazásában.

A GPS nyomkövető rendszer bárki számára előnyös lehet. A cégtulajdonosok alkalmazhatják a flotta helyzetének nyomon követésére, figyelemmel kísérve az alkalmazottak céges járműveinek mozgását, vezetési stílusát, vagy járművek, konténerek, egyéb vagyon védelmének biztosítására. A GPS rendszerek a lakossági felhasználók számára is elérhetőek. Például a családok GPS tarckert használhatnak az idősek, gyermekek vagy háziállatok nyomon követésére. Az utazók GPS-eszközöket rögzíthetnek a poggyászukhoz, hogy megakadályozzák azok eltévesztését vagy ellopását.

A GPS nyomkövető kiválasztásakor a fogyasztóknak el kell dönteniük, hogy aktív valós idejű vagy passzív nyomkövetőt akarnak-e használni. A passzív nyomkövetők nem teszik lehetővé a felhasználók számára, hogy kövessék a nyomon követett személy vagy tárgy minden mozdulatát. Ilyenkor az információkat be kell szerezni, majd letölteni egy számítógépre. Az ilyen típusú nyomkövetők általában megfizethetőbbek, mivel nincs szükség havi díjra.

Az aktív nyomkövetők viszont valós időben feldolgozzák és szállítják az adatokat egy SIM és egy GSM adó-vevő segítségével. A diszpécserek valós idejű információkat kapnak a GSM mobilhálózaton keresztül, lehetővé téve számukra, hogy szorosan figyelemmel kísérjék eszközeiket vagy értékes dolgaikat. Ebben az esetben havi díj kerül felszámításra a mobil hálózat használatáért. Abban az esetben, ha a GPS-műholdak jelét a beltér vagy egy szerkezet blokkolja, mivel nincs tiszta jelvétel, a készülék cellatorony-jeleket keres és cellatorony-jelerősség háromszögeléssel próbálja megbecsülni durván az elhelyezkedést. A GPS nyomkövető meghatározza a készülék helyét, és nagyjából megbecsüli a mobiltornyok közötti távolságot a szomszédos tornyok közötti jelek interpolálásával. 100 méteres pontosságot lehet elérni olyan városi területeken, ahol a mobilforgalom és a mobiltornyok sűrűsége kellően nagy. A vidéki és elhagyatott területeken, ahol négyzetkilométerenként kevesebb a torony, több kilóméter látható a bázisállomások között, ezért pontatlanul kerülnek meghatározásra a helyek, amelyek gyakran pár kilóméter eltérést is jelenthetnek a készülék valós helyétől.

 

Milyen a jó GPS tracker?

Milyen tényezőket kell figyelembe venni a GPS nyomkövetők kiválasztásakor? Különböző típusok léteznek, de a GPS-nyomkövetők vásárlásakor ellenőrizni kell, hogy azok azt a célt szolgálják-e, amire szükségünk van.

 

 • Döntsük el, hogy mi lesz a GPS tracker célja

A GPS nyomkövetők kiválasztásakor gondold át, milyen tevékenységeket fogsz vele végezni. Túrázás? Kerékpározás? Értékesítéshez üzleti utak? Mit várhatsz el a GPS nyomkövetőtől? Nyomkövetéshez kell elsődlegesen, vagy geofencinghez? Elsősorban közúti navigációhoz fogod használni, vagy kintre eső területen, ahol kisebb a jelerősség? Szabadtéri kikapcsolódáshoz? Csak az autódat követed? Flottádat? Személyt vagy tárgyat követsz? Amikor pontosítod a válaszaidat, elkezdheted meghatározni azokat a funkciókat, amelyeknek a GPS nyomkövetőnek meg kell felelnie, hogy azok az igényeidhez passzoljanak.

 

 • Fontoljuk át a GPS tracker költségkeretét

A költségkeret nyilván befolyásolni fogja, hogy mely modelleket veszed fontolóra. Miután kitaláltad, hogy pontosan mire fogod használni a GPS-nyomkövetőt, valamint hogy mely funkciókra van igazán szükséged, végül a legjobb ár-érték ajánlatot fogod választani. Vedd figyelembe azt is, hogy a legtöbb GPS nyomkövető nem tartalmazza a szolgáltatást a vásárláskor, és a havi díja akár 1000 Ft-tól több tíz ezerig terjedhet. A GPS nyomkövető költségeinek javarészt semmi köze nincs a pontossághoz. A drága GPS-nyomkövető nem feltétlenül erősebb, mint egy olcsóbb modell.

 

 • Mekkora a GPS tracker mérete?

A Trackimohoz hasonló nyomkövetőket különböző helyeken lehet bevetni, mert elég kompaktak ahhoz, hogy gyakorlatilag bárhová el lehessen vinni őket, például a kisgyermek hátizsákjába csúsztatva ő magával viheti egy kirándulásra, vagy a háziállat nyakörvére felhelyezve, hogy biztosan nyomon tudd követni a tartózkodási helyét. A GPS-nyomkövetők mérete egyes szakmák számára fontos (például a magánnyomozóké), amikor azokat a GPS-nyomkövetőket kell választani, amellyel a megfigyelés diszkrét.

 

 • Van SOS gomb a GPS-ben?

A GPS nyomkövető SOS gombja nagyon fontos funkció, amelyre figyelni kell a GPS nyomkövetők kiválasztásakor, mivel életeket menthet. A felhasználó megnyomhatja ezt a gombot, ha vészhelyzetben van, hogy figyelmeztesse a hatóságokat vagy a kiválasztott személyeket, hogy gond van, és megmutassa az eszköz aktuális tartózkodási helyét. Ez a sajátosság hasznosnak bizonyult vészhelyzetekben.

 

 • Létezik alkalmazás a készülékekhez?

Ha annak a cégnek, amelytől a GPS nyomkövetőt vásárolod nincs saját alkalmazása, akkor sok hasznos funkciót hiányolni fogsz. Nem hozhatsz létre és nem tekintheted meg a geofencinget (geokerítéseket), nem tekintheted meg a fiókbeállításokat, és nem követheted az akkumulátor élettartamát. Ne feledd, hogy a be- és kimeneti értesítések azonnal megjelennek az okostelefonon, ha telepítve van egy nyomkövető alkalmazás, vagy ha asztali gépet használsz, ott is bármikor monitorozhatod az adatokat. A felhasználóbarát nyomkövetőknek lehetővé kell tenniük a fokozottabb ellenőrzést, azaz a helyjelentések testreszabhatóságát.

 

 • Vízállóság

A vízálló nyomkövetők képesek ellenállni a vízcseppeknek anélkül, hogy károsítanák a belső vezetéket vagy chipet. Ez a funkció fontos a GPS-nyomkövetők kiválasztásakor, ha háziállatok, gyerekek, drónok, autók, teherautók, csónakok és más hasonló célok monitorozására használod a trackert. A szabadtéri célokra használt GPS nyomkövetőknek elég tartósaknak kell lenniük ahhoz, hogy strapabíróak legyenek.

 

 • GPS intelligens riasztásokkal

A GPS-nyomkövető használata legtöbbször egy személy vagy tárgy pontos helyének nyomon követését jelenti, de amikor a követés célja a biztonság és a hatékonyság növelése, rájövünk, hogy a GPS-nyomkövetők kiválasztásakor döntő fontosságú, hogy be tudunk-e állítani paramétereket és olyan riasztásokat, amik figyelik, hogy túllépésre kerülnek-e bizonyos határok. Annak biztosítása érdekében, hogy a legtöbbet hozz ki a nyomkövetésből, célszerű olyan eszközt beszerezni, amely azonnali riasztásokat küld, ha az eszköz kilép egy biztonságos zónából, megváltoztatja a helyet (mozgásba lendül) vagy megsérti a sebességkorlátozásokat.

 

 • Milyen tartozékok érhetőek el a készülékekhez?

Mi haszna a nyomkövető eszköznek, ha nem tudod csatolni ahhoz, amit meg szeretnél figyelni? A költségkereted tartalmaz olyan kiegészítőket, mint tokok, kábelek, tartók? Vannak vízálló mágneses tokok is, amelyek lehetővé teszik egy hordozható nyomkövető felszerelését akár a jármű alá is, vagy konténerekbe. Van olyan Trackimo kiegészítő, mely egy 3500 mAh-s akkumulátort tartalmaz vízálló mágnesdobozzal, amely akár 1 évre is meghosszabbíthatja a nyomkövető akkumulátorának élettartamát! Ezek mind megvásárolhatóak a Trackimohoz.

 

 • Lefedettség

Győződj meg arról, hogy vannak-e lefedettségi problémák a használni kívánt területeken, és vagy megengedheted-e magadnak, hogy várj perceket, órákat, mielőtt az eszköz jelentené a helyét. A legtöbb GPS nyomkövető rendszerhez mobiltelefont használnak az adatátvitelhez. Mielőtt GPS nyomkövetőt választanál, elengedhetetlen tudni, hogy a vásárolt eszköz milyen mobilhálózaton fog működni. Szükséged lehet roaming SIM-kártyával rendelkező nyomkövetőre, hogy használhasd a nyomkövetőt szinte az egész világon?

 

 • Akkumulátor élettartam

A GPS nyomkövetők kiválasztása során az akkumulátor élettartama befolyásolja, hogy a nyomkövető eszköz hogyan közli az információit, ezért meg kell győződni arról, hogy az életstílushoz alkalmas-e a használatára. A Trackimo hordozható, akkumulátorral működő GPS nyomkövetők beépített mozgásérzékelőkkel, csak minimális energiát fog használni, ha nincsen mozgásban. Vannak tápegységek, amelyek extra akkumulátor-élettartamot és töltést biztosítanak. Az akkumulátor élettartama azonban változó. A legtöbb egység legalább egy hétig képes működni feltöltés nélkül, de ez attól függ, átlagosan acnapi 2 órás elegendő-e nekünk.

 

Tipp: Ha tudod, hogy csak egy autót kell figyelned, akkor telepíthet GPS-t a járműbe, mivel ezek a nyomkövetők az autó saját elektromos rendszeréről töltődhetnek. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség újratöltésre, ha az akkumulátorok lemerülnek. Ezek a rendszerek gyorsan, egyszerűen telepíthetőek, és teljesen láthatatlanok az autóban, így még a sofőr sem fogja tudni, hogy ott van a tracker, hacsak nem mondjuk meg neki. Ha nem vagy fogékony a műszaki dolgokra, akkor a GPS-t telepítésével szakember is megbízható, de a folyamatot akár te is elvégezheted, általában kevesebb, mint fél órát vesz igénybe.

 

Mit tud a Trackimo GPS tracker?

A Trackimo egyszerű, megbízható technológiát használ egy kompakt, nagy teljesítményű eszköz, anélkül, hogy drága hardverköltségek vagy drága szerződéses havi díjak merülnének fel. A Trackimo megfizethető áron érhető el.

 

 • Ingyenes elsőéves szolgáltatást nyújtunk.
 • Használd tovább, az első éven túl is a terméket csak havi 1 916 Ft-tól.
 • Nincsenek szerződéses kötelezettségek. Nincsenek rejtett költségek vagy díjak.
 • Több eszközt távolról is figyelhetsz a telefonodról, számítógépedről.
 • Értesítést kaphatsz, ha az eszköz meghaladja az előre beállított sebességet.
 • Értesítést kaphatsz, ha az eszköz elhagyja a beállított geofenciget.
 • Értesítést kaphatsz, ha az eszköz elindul.
 • Engedélyezd az SOS riasztásokat! Ha egyszer megnyomásra kerül az SOS gomb, további 2 előre beállított riasztás gombbal azonnal értesítést kapsz, ha vészhelyzet lépne fel.
 • Alkalmazás, e-mail és/vagy SMS-értesítéseket állíthatsz be.
 • Élőben követhető a járműved, 1 perces frissítésekkel.
 • Élvezd az akkumulátor hosszú élettartamát. Az akkumulátor energiatakarékos üzemmódban legfeljebb 1 hónapot bír feltöltés nélkül.
 • Kicsi, könnyű nyomkövető, mindössze pár tíz gramm.
 • Egy fiókon belül hozzáadhatsz vagy kezelhetsz 100 eszközt!
 • Tárolja az előzményeket akár 5 évig, bemutatva a teljes előzményeket.
 • E-mailben megoszthatod a nyomkövetést, beágyazhatod az eszköz élő útvonalát.
 • Nyomkövetőnk cseppálló, mivel szilícium borítással rendelkezik.

 

Ismerkedj meg a termékeinkkel a webshopunkban: nyomkövető készülék, nyomkövető óra!

 

 

További információért keress bennünket:

info@trackimo.hu 

06-1-408-8949 ☎

Webáruház készítés
simplepay_hu