Blog

Drón gps a drónod hosszabb élettartamáért

2020.09.17 14:41
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
Drón gps a drónod hosszabb élettartamáért

Drónokkal elképesztő képeket csinálhatunk, nagyon hasznos kis program lehet, igazi hobbi. Azonban itt is vannak olyan szempontok, amikre oda kell figyelnünk ahhoz, hogy a drónokat sokáig élvezhessük. Ezáltal sokáig olyan perspektívákból csodálhatjuk a világot, amiből korábban nem.

Mire használható a drón és hogyan védhető a biztonsága?

A drónok a 2017-es évektől az egyik legfelkapottabb ajándékok. Jellemző rájuk, hogy gyorsak, messzire tudnak repülni és többféleképpen vezérelhetőek: pl. rádiós távirányítással, okostelefonnal.

Nagy magasságokban jó minőségű, egyedi képeket és videókat készítenek. A könnyű irányítás miatt gyerekeknek is használható. Emiatt szeretik is használni. Egyes drónok használhatóak mindenféle engedély és szakvizsga nélkül. Érdemes első drónnak rugalmasabbat, műanyagból készültet, védőkereteset, olcsóbbat választani.

Figyeljünk oda a távirányító hatótávolságára, légcsavarok számára az erőhöz, beépített kamera beszerelhetőségére és minőségére, repülési idő hosszára, repülési sebességre. Egyes drónok nem tartalmaznak beépített gps modult, de lehet bennük intelligens repülési funkció, olyan extra funkciók mint pl. egy helyben történő lebegés, egy gombos hazahívás. Fontos, hogy minden repüléshez külön eseti légtérhasználati engedélyt kell kérni a Nemzeti Közlekedési Hatóságtól. A filmezésnek is megvannak a maga szabályai, ezzel jó ha tisztában vagyunk.

A drón GPS és néhány szabály segíti a baleseteket könnyű megelőzését. Íme néhány tipp:

 • Böngésszük át a használati útmutatót. A használati útmutatót szem előtt tartva először gyakoroljunk kis távlatokban.
 • Először egyszerűbb géppel, nem profival lássunk neki, így nem félünk annyira, ki tudunk rajta mindent próbálni. A könnyebb biztonságosabb mechanizmus megvéd a balesettől, ha még nem tudod magabiztosan kezelni a drónt, akkor is.
 • Minden esetben érdemes ellenőrizni a távirányítót, a kapcsolatot, a GPS jeleket és az elérhető műholdakat. Ezen kívül érdemes 100%-ra feltöltött akkumulátorokkal és telefonnal nekivágni, mert hirtelen lemerülés miatt elveszthetjük a drónt.
 • Nem viselik túl jól a nagy szelet a drónok, ezért érdemes mindig jó alaposan megnézni az időjárást. Sajnos a csapadék sem tesz jót nekik, ezért szemerkélő esőben sem érdemes repülni, mert a kábelek és az elektronika elázhat, ami óriási károkat okozhat akár észrevétlenül is a drónban. 
 • Alapvetően az útmutató 0 °C alatt nem ajánlja a repülést az akkumulátorok miatt. Az intelligens LiPo akkumulátoroknak sok előnyük van, azonban nagy hátrány, hogy a pára belefagyhat, vagy akár a propellerek is jegesedhetnek, amitől azonnal lezuhanhat a drón. 

A nagy odafigyelés ellenére is előfordulhatnak balesetek. Ha véletlenül nem ott szállt le a drónod, ahol kellett volna, akkor nehézkes lehet megtalálni. Úgy könnyíthetsz a helyzeten, hogy előre felkészülsz, és fényvisszaverő csíkokat helyezel el rajta, így sötétben még eldugott helyeken, terepen is könnyedén meg fogod találni. Lakott terület fölött repülve mindenképpen írd rá a drónodra az elérhetőségeidet, így ha valaki megtalálja, aki jó szándékú, könnyen vissza tudja juttatni hozzád.

A drón GPS akkor is segít, ha a fenti két tipp nem válna be

Ha a drónban nincs gps gyárilag, külön is tudsz hozzá venni ütés és vízcseppállót vagy akár vízálló borítást. A Trakcimo segít, akkor és oda tudsz menni a drónért, amint az elveszett.

A drónok többféle használata

A drónokat sokféleképpen használják, a hobbin túl akár katonai célokra is egy kritikus katonai területet megfigyeléséhez. Nem győzzük csodálni a drón sokféle előnyét. Néhány fő felhasználási terület a következő:

 • Légifelvételek rögzítése dokumentumfilmekhez, valamint film- és TV-produkciókhoz.
 • Információk gyűjtése és terjesztése, valamint az ügynökségek kiszolgálása.
 • A természeti katasztrófák, például földrengések, tájfunok, tűzesetek és hasonlók túlélőinek megmentése.
 • A határellenőrzés felügyelete.
 • Expressz és normál szállítás.
 • Hőérzékelő drónok kutatási és mentési műveletekhez.
 • Földrajzi felmérés és távoli helyek feltérképezése.
 • Ellenőrzések elvégzése épületi biztonsága érdekében.
 • Pilóta nélküli áru szállítása.
 • Növények öntözése és trágyázása.

A GPS drónok új technológiájával fákat ültethetünk. Körülbelül 3-6 milliárd fát vágnak ki évente, hogy a növények ültetésére használják vagy legeltetéshez, sőt, néha egyes területek urbanizációjához vagy iparosodáshoz is. Az ökoszisztémának okozott károk súlyos negatív hatást gyakorolhatnak a Földre, ezért elengedhetetlen az ökológiai egyensúly helyreállítása és a fák újratelepítése. A faültetésre szánt GPS drónoknak köszönhetően pedig ez könnyebbé válik.

További információért keress bennünket:

info@trackimo.hu 

06-1-408-8949 ☎

Webáruház készítés
simplepay_hu