Blog

Autó nyomkövetővel nincs több szem elől vesztés és lopás!

2020.08.28 11:13
Trackimo Magyarország
Trackimo Magyarország
Autó nyomkövetővel nincs több szem elől vesztés és lopás!

Van, hogy elfelejted, hogy hol parkoltál le, vagy aggódsz egy-egy ismeretlen helyen hosszabb ideig egyedül hagyni az autót? Előfordul az is, hogy félsz, hogy akaratlanul is gyorsan hajtasz? A Trackimo megoldás lehet ezekre a problémákra! Nincs többé elveszett autó, vagy gyorshajtásból adódó balesetveszély.

Autó nyomkövetővel leparkolt autó megkeresése:

Emlékszel azokra a sztorikra, amikor valaki elfelejti, hogy hol parkolt le korábban és keresnie kell az autóját? Biztosan veled is előfordult már néha, hogy hirtelen azt sem tudtad, hogy merre indulj az autóhoz. Egy elég jól sikerült ilyen elhagyás arról a ma 76 éves német úrról, aki még 1997-ben parkolt le autójával a egy frankfurti garázsba. Később az autót nem találta meg itt, ezért bejelentette, hogy ellopták. A garázst 2019-ben lebontották, ekkor vették észre, hogy egy magányosan parkoló autó áll, amely akadályozza a bontást. A hatóságoknak ekkor sikerült kideríteni, hogy ki a tulajdonos, akit ekkor értesítettek évtizedekkel később. A jármű az évek alatt szinte használhatatlanná vált, így az úr jelezte, hogy arra már nincs szüksége, roncstelepre szállíthatják. Na de vannak azért nem ennyire durva történetek is, amik szinte happy endek is lehetnének, ha...

Egy skót férfi Manchesterben koncertre ment BMW-vel, de elfelejtette ő is, hogy hol parkolt le. Az autó szerencsére fél év után meglett, de 6 havi parkolási díjért cserében kaphatta csak azt vissza.

A leparkolt autó megkeresésében segít a Trackimo, mellyel láthatjuk az autó helyzetét, így okostelefonunkkal összekötve könnyen megtalálhatjuk azt, na de ezt a Google is tudja, mondhatnánk. Na igen, de a Trackimo akkor is tudni fogja, ha az autó mozgásban van, ezért a lopásokat is meg tudjuk fékezni!

 

Autó nyomkövetővel a lopások megfékezése:

2019-ben 2700 autót törtek fel vagy loptak el. A legtöbb fővárosi eset a XI. kerületbe történt. Összességében Budapest a legveszélyesebb ilyen szempontból, míg vidéken Kecskeméten a legmagasabb a lopások száma.

A három leginkább preferált márka áll a lopási statisztikák élén: Volkswagen, Ford, Opel.

Hogyan előzhetjük és fékezhetjük meg, hogy az autónkat ellopják?

Odafigyelés:

  • Ne bízzunk meg idegenekben!
  • Ne hagyjuk a kulcsot az autóban!
  • Vásárlási szándéknál se adjuk oda a kulcsokat az érdeklődőnek, amíg az ügylet meg nem történt.
  • Megbízható autószerelőhöz, autómosóhoz vigyük az autót.

Pár ezer Ft-os megoldások:

  • Kormányzár, váltózár, pedálzár: visszatartó erők lehetnek, ha több lehetőség közül lehet választania a tolvajnak.
  • Gravírozás: ez szintén azért lehet praktikus, mert inkább másik járművet választhat a tolvaj, ugyanis ez megnehezíti ez eladást, azaz plusz munkát kell elvégeznie előtte.

Tíz ezer Ft-os megoldások:

  • Riasztók: általában csak a rutintalan tolvajt riasztják el. Ha a tulajdonost is riasztja és/vagy diszpécser központot, akkor hatékony lehet, hogy még időben megcsípjük a tolvajt. Igazán jó megoldás akkor lehet, hogy GPS nyomkövető rendszerrel kombináljuk, hogy lássuk a jármű útvonalát.
  • Rejtett kapcsolók, indítási lánc: ehhez az elektronikát kell kijátszani, ami komolyabb tudást igényel, több időbe telik az autót ellopni.

Több tíz ezer Ft-os megoldások:

Egy elszánt és hozzáértő tolvajt egyik rendszer sem fogja meggátolni abban 100%-ig, hogy ellopja a kinézett járművet, de...

  • GPS nyomkövető rendszerek: ezek segítségével láthatjuk, hogy a jármű merre jár. Ha megfelelően rejtjük el az autóban, nem veszik észre és napokig bírja feltöltött állapotban, így követhetjük az útvonalat, megcsíphetjük a tolvajt.

A fentiekből látható, hogy leginkább egy kombinált megoldás lehet megfelelő: azaz megelőzés és járműkövetés, hogy ha megtörténne a baj, akkor tudjuk megtalálni is az autót.

 

A Trackimo nyomkövető jelzi az autó útvonalát, illetve terület elhagyási riasztás is beállítható, így ha az autó a tudtunk nélkül mozgásba kerülne, figyelmeztetést kapunk róla!

 

Az autó nyomkövető vezetés közben is hasznos lehet:

Sokszor van, hogy rohanunk valahová vagy annyi minden van a fejünkben, hogy elegendő a forgalomra figyelni, és nem figyeljük eléggé a sebességkorlátozást. A Trackimo ebben is segíthet. A vezetési kontroll funkciója riaszt, ha nagyobb sebességgel haladunk, mint a megengedett.

 

További információért keress bennünket:

info@trackimo.hu 

06-1-408-8949 ☎

Webáruház készítés
simplepay_hu